ایرانیان مقیم کشور ترکیه

خلاصه مدیریتی

ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ آن در جنوب غرب آسیا و خاورمیانه و بخش کوچکی نیز در منطقه­ی بالکان (منطقه‌ای در جنوب اروپا) واقع گردیده است. این کشور بدلیل واقع شدن میان قاره اروپا و آسیا دارای موقعیتی استراتژیک است که دو تنگه راهبردی بسفر و داردانل نیز بر اهمیت استراتژیک این کشور افزوده است. ترکیه به عنوان گذرگاه جنوب غرب آسیا و اروپا محسوب می­گردد، که کشورهای بسیاری به ویژه ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده می‌کنند.

روابط دو جانبه تجاري وسياسي با اين كشور به خصوص در سالهاي اخیر، پس از به قدرت رسيدن حزب حاكم و سياستهاي خصمانه دولتهاي غرب مبني براعمال تحريم برعليه ايران، بر جستگي بيشتري دربين مقامات دوكشور پيدا كرده است. یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار در روابط میان دو کشور، جمعیت ترک-آذری ایران و اکراد می­باشند که در مسائل امنیتی نیز بسیار حائز اهمیت هستند.

جمعیت کشور ترکیه 84 میلیون نفر شامل ترک، کرد، علوی و سنی می­باشد. این کشور بدلیل اشتراکات فرهنگی و نزدیک بودن به ایران یکی از محبوب ترین مقاصد ایرانیان به منظور مهاجرت بالأخص پس از تحریم ها محسوب شده است. در این کشور حدود 100 تا 150 هزار ایرانی مقیم می­باشند که غالباً در حوزه های مختلف اقتصادی مشغول به فعالیت هستند. لازم به ذکر است مهاجران ایرانی در ترکیه اکثراً غربگرا و یا هویت ترکی را در اولویت قرار داده و دارای ظرفیت فرهنگی و هویتی مناسبی نمی­باشند. عمده نفوذ ایرانیان در ترکیه در حوزه اقتصادی حائز اهمیت است. ایرانیان به طور کلی شامل دانشجویان، پناهندگان، زندانیان، تجار و افراد در مشاغل خدماتی می­باشند.

 

ایرانیان مقیم ترکیه (2).pdf

@Aseman_Mag

ما را دنبال کنید